Ballincollig Castle (28/03/2014)

Avui al sortir de la feina m’he proposat anar al Castell de Ballincollig.

Ballincollig Castle is a Norman castle to the south of the town of Ballincollig, County Cork, Ireland built after the Norman invasion of Ireland. In its prime, the castle was inhabited by the Barretts, who had control of the local area. The castle still stands today, albeit heavily damaged. The original keep still remains, as does most of the curtain wall and two towers set therein.

Castell construït després de la invasió dels Normands sobre l’any 1468 i reconstruït l’any 1857 per la família Wyse. Situat al sud de la vila de Ballincollig (Baile an Chollaigh), al soterrani es feia servir com a presó i la part superior per defensa.

Actualment està totalment abandonat, plè de bruticia i en runes.

http://www.abandonedireland.com/Ballincollig_Castle.html

http://www.ballincolligheritage.org/site_castle.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Ballincollig_Castle

Més o menys sabia la direcció en la que havia d’anar però no l’havia vist mai. Començo a caminar i pregunto…

Deu ser per aquí?

IMG_5647

no, no té pinta. Està tot ple de cases i no sembla que hi hagi un camí per anar-hi.

A més un noi m’ha dit que haig de girar més endavant, així que segueixo caminant per la carretera. Una carretera molt estreta, sense vorera, de fet sense línia dibuixada al terra, només la línia que separa els dos sentits de circulació, i plena de vegetació pels dos costats.

 

Per fi veig el Castell entre les cases:

IMG_5649

IMG_5650-1

 

 

 

 

 

Bé, sembla que vaig per bon camí. Segueixo caminant per la carretereta …

IMG_5662-1

 

Sembla que aquí hi ha un camí que m’hi podría portar però està tancat, és propietat privada i no s’hi pot entrar. Segueixo caminant …

… La carretera no s’acaba mai i veig la torre cada vegada més lluny. Pensava que ja hi era, però ara m’hi estic allunyant. Començo a pensar que no la podré veure. De fet un noi que he preguntat m’ha advertit que és d’un particular i que no té molt clar que s’hi pugui anar. Tindrà raò?

IMG_5666 IMG_5665

 

 

 

 

 

 

 

 

Doncs torno cap a casa. Miraré per Internet a veure per on s’hi pot arribar. Al fons hi ha una espècie d’autopista i potser per allí hi ha algun caminet per arribar-hi. De tota manera està clar que és d’un particular

Seguir llegint …